Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

17

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Tekst u saradnji sa sajtom: Hrana, piće, priče

 

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

  • 2 kašike iseckanih maslina
  • čen belog luka
  • kašike ½sušenih začinskih biljki (bosliljak (majčina dušica…),)
  • 200 g krem sira (može i feta)
  • 4 pileća filea
  • 4 paradajza
  • maslinovo ulje
  1. Zagrejati rernu na 200°.
  2. Izmešati iseckane masline, izgnječeni beli luk i veći deo začina sa krem sirom.
  3. Zaseći pileće filete sa strane – napraviti džep za punjenje. Napuniti pileće filee mešavinom i blago pritisnuti kako bi se zatvorili.
  4. Poređati ih na pleh, posoliti i pobiberiti. Preko piletine složiti kolutove paradajza i preko posuti ostatak začina i maslinovo ulje. Prema potrebi zatvoriti strane sa čačkalicama.
  5. Peći oko 20 min, dok piletina ne dobije boju.
Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.