Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Tekst u saradnji sa sajtom: Hrana, piće, priče

 

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

  • 2 kašike iseckanih maslina
  • čen belog luka
  • kašike ½sušenih začinskih biljki (bosliljak (majčina dušica…),)
  • 200 g krem sira (može i feta)
  • 4 pileća filea
  • 4 paradajza
  • maslinovo ulje
  1. Zagrejati rernu na 200°.
  2. Izmešati iseckane masline, izgnječeni beli luk i veći deo začina sa krem sirom.
  3. Zaseći pileće filete sa strane – napraviti džep za punjenje. Napuniti pileće filee mešavinom i blago pritisnuti kako bi se zatvorili.
  4. Poređati ih na pleh, posoliti i pobiberiti. Preko piletine složiti kolutove paradajza i preko posuti ostatak začina i maslinovo ulje. Prema potrebi zatvoriti strane sa čačkalicama.
  5. Peći oko 20 min, dok piletina ne dobije boju.
Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.