Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

0

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Tekst u saradnji sa sajtom: Hrana, piće, priče

Punjena piletina - Jelena Popović Đorđević - Hrana, piće, priče
Štampanje

Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče

Punjena piletina - pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 40 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 2 kašike iseckanih maslina
  • čen belog luka
  • kašike ½sušenih začinskih biljki (bosliljak majčina dušica…),
  • 200 g krem sira može i feta
  • 4 pileća filea
  • 4 paradajza
  • maslinovo ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Zagrejati rernu na 200°.
  2. Izmešati iseckane masline, izgnječeni beli luk i veći deo začina sa krem sirom.
  3. Zaseći pileće filete sa strane – napraviti džep za punjenje. Napuniti pileće filee mešavinom i blago pritisnuti kako bi se zatvorili.
  4. Poređati ih na pleh, posoliti i pobiberiti. Preko piletine složiti kolutove paradajza i preko posuti ostatak začina i maslinovo ulje. Prema potrebi zatvoriti strane sa čačkalicama.
  5. Peći oko 20 min, dok piletina ne dobije boju.

Beleške

Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.