Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče
Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Tekst u saradnji sa sajtom: Hrana, piće, priče
Punjena piletina – by Jelena Popović Đorđević – Hrana, piće, priče
Punjena piletina – pileća prsa su zgodna za pripremu, jer su praktično prirodno podeljena u porcije. Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.
- 2 kašike iseckanih maslina
- čen belog luka
- kašike ½sušenih začinskih biljki (bosliljak (majčina dušica…),)
- 200 g krem sira (može i feta)
- 4 pileća filea
- 4 paradajza
- maslinovo ulje
- Zagrejati rernu na 200°.
- Izmešati iseckane masline, izgnječeni beli luk i veći deo začina sa krem sirom.
- Zaseći pileće filete sa strane – napraviti džep za punjenje. Napuniti pileće filee mešavinom i blago pritisnuti kako bi se zatvorili.
- Poređati ih na pleh, posoliti i pobiberiti. Preko piletine složiti kolutove paradajza i preko posuti ostatak začina i maslinovo ulje. Prema potrebi zatvoriti strane sa čačkalicama.
- Peći oko 20 min, dok piletina ne dobije boju.
Da biste obogatili ukus mesa, pre spremanja marinirajte meso preko noći.