Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Punjene bešamel paprike – Ivana Pešić

0

Punjene bešamel paprike – Ivana Pešić

Punjene bešamel paprike – super ručak!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Punjene bešamel paprike - Ivana Pešić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Punjene bešamel paprike – Ivana Pešić

Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 5 paprika babura
  • 300 g mlevenog mesa
  • 50 g pirinca
  • 50 g soje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 1 jaje
  • 40 g margarina
  • 2 kasike brasna
  • 5 dl mleka
  • 150 g kackavalja
  • ulje
  • suvi biljni zacin
  • biber

Uputstvo za pripremu

  1. Paprike preseći na pola i očistiti od semena. Crni luk sitno iseckati, šargarepu i kačkavalj narendati. Pirinač obariti u slanoj vodi, pa ga ocediti od suvišne tečnosti. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da odstoji 15 minuta, pa ocediti.
  2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu.
  3. Zatim dodati mleveno meso i kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi, dok meso na pola ne omekša.
  4. Dodati pirinač i soju, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem, dok svi sastojci ne omekšaju.
  5. Gotovu smesu skloniti sa šporeta, prohladiti, dodati jaje i promešati.
  6. Posebno otopiti margarin, pa dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje i nastaviti sa kuvanjem, dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
  7. Polovine paprika napuniti filom.
  8. Preliti bešamelom i posuti rendanim kačkavaljem.
  9. Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.