Punjene ćufte – Jadranka Blažić

0

Punjene ćufte – razmisljala sam o onim divnim socnim cuftama punjenim topljenim sirom i sunkom.

Posto na hrono nema sira za rucak, smislila sam da ce se sasvim lepo uklopiti ako ih napunim sa nekim povrcem. Nisam zelela da jedem dimljenu sunku za rucak jer je previse slana i zadrzava vodu u telu. Odlucila sam se za barenu dimljenu sunku iz koje zaista iscedim sav visak soli jer nekoliko puta bacam vodu u kojoj se bari.

Punjene ćufte - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Punjene ćufte – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Punjene ćufte - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Punjene ćufte – Jadranka Blažić

Punjene ćufte - razmisljala sam o onim divnim socnim cuftama punjenim topljenim sirom i sunkom.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 35 minutes

Sastojci

  • 500 gr mlevenog mesa sitno
  • 1 komad dimljene sunke kuvane
  • 1 komad žuta paprika
  • so
  • biber
  • začini

Uputstvo za pripremu

  1. Zutu svezu papriku sam iseckala na jako sitne kockice, isto tako i obarenu dimljenu sunku.
  2. A moze i da se samelje na krupniju resetku na masinu ako niste vesti sitnom seckanju sa nozem.
  3. Pomesala sam ih sa malo bibera, crnog i belog luka u prahu.
  4. Mleveno svinjsko meso je samleveno na najsitniju resetku. Preporucujem da kupite gotovo samleveno meso, jer kucne masine ne mogu tako sitno da samelju.
  5. Sa mesom treba pazljivo postupati jer nema mesanja, vec samo pratiti te "spagete" od mesa i oblikovati dve tanke pljeskavice, a izmedju poredjati fil od paprike i sunke i preklopiti jednu preko druge da fil ostane upakovan u sredinu. Zatvoriti krajeve kako fil ne bi iscurio.
  6. Staviti na gril da se pece i to je to.
  7. Vrlo je bitno da meso bude skroz bez masnoce, jer onda se sacuvaju sve "spagete" od mesa.
  8. Mozete posoliti meso, pre nego poredjate povrce, ako volite. Ja uglavnom jedem skoro neslano, pa ponekad zaboravim i da napisem u receptu so.

Beleške

Uz cufte sam imala prilog isto po hrono principu, ajvar i pire od barenih prokulica.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.