Punjene ćufte – Jadranka Blažić

Punjene ćufte – razmisljala sam o onim divnim socnim cuftama punjenim topljenim sirom i sunkom.

Posto na hrono nema sira za rucak, smislila sam da ce se sasvim lepo uklopiti ako ih napunim sa nekim povrcem. Nisam zelela da jedem dimljenu sunku za rucak jer je previse slana i zadrzava vodu u telu. Odlucila sam se za barenu dimljenu sunku iz koje zaista iscedim sav visak soli jer nekoliko puta bacam vodu u kojoj se bari.

Punjene ćufte - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Punjene ćufte – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Punjene ćufte – Jadranka Blažić

Punjene ćufte – razmisljala sam o onim divnim socnim cuftama punjenim topljenim sirom i sunkom.

  • 500 gr mlevenog mesa (sitno)
  • 1 komad dimljene sunke (kuvane)
  • 1 komad žuta paprika
  • so
  • biber
  • začini
  1. Zutu svezu papriku sam iseckala na jako sitne kockice, isto tako i obarenu dimljenu sunku.
  2. A moze i da se samelje na krupniju resetku na masinu ako niste vesti sitnom seckanju sa nozem.
  3. Pomesala sam ih sa malo bibera, crnog i belog luka u prahu.
  4. Mleveno svinjsko meso je samleveno na najsitniju resetku. Preporucujem da kupite gotovo samleveno meso, jer kucne masine ne mogu tako sitno da samelju.
  5. Sa mesom treba pazljivo postupati jer nema mesanja, vec samo pratiti te „spagete“ od mesa i oblikovati dve tanke pljeskavice, a izmedju poredjati fil od paprike i sunke i preklopiti jednu preko druge da fil ostane upakovan u sredinu. Zatvoriti krajeve kako fil ne bi iscurio.
  6. Staviti na gril da se pece i to je to.
  7. Vrlo je bitno da meso bude skroz bez masnoce, jer onda se sacuvaju sve „spagete“ od mesa.
  8. Mozete posoliti meso, pre nego poredjate povrce, ako volite. Ja uglavnom jedem skoro neslano, pa ponekad zaboravim i da napisem u receptu so.
Uz cufte sam imala prilog isto po hrono principu, ajvar i pire od barenih prokulica.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjene ćufte – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.