Punjene lepinje.
Punjene lepinje, sastojci:
Za testo:
- 50 ml voda,
- 10 g svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica soli,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 180 g jogurta,
- 400 g brašna.
Za premazivanje:
- 100 g margarina.
Za nadev:
- 200 g sira.
Za prženje:
- po potrebi ulje.
Punjene lepinje, priprema:
Za testo:
- U mlakoj vodi rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.
- U dublju posudu nasuti brašno, dodati nadošli kvasac, jogurt, posoliti, umešati prašak za pecivo i zamesiti srednje tvrdo testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
- Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u oblik pravougaonika.
- Premazati margarinom (koji je omekšao na sobnoj temperaturi) i urolati. Iseći na 6 delova. Svaki deo premesiti i razviti u oblik manjeg pravougaonika. Na svaki pravougaonik od testa naneti sir – do polovine, preklopiti delom na kome nema sira i “blago” rastanjiti oklagijom (ne pritiskati jako).
- Pržiti na zagrejanom ulju, dok ne porumene sa obe strane.
- Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
- Servirati i poslužiti.
Savet: jogurt držati na sobnoj temperaturi minimum pola sata pre upotrebe, nikako ne koristiti hladan (iz fružidera). Ovo je predlog za ukusan i brz doručak. Prijatno!
Vreme pripreme: 50 minuta
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Broj porcija: 3
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!