Punjene loptice – Dragana Skular
Punjene loptice – hrskave spolja, testo i ukusan fil od piletine… učiniće, da zavolite ove loptice i pravite ih često…
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Punjene loptice – Dragana Skular
Punjene loptice – hrskave spolja, testo i ukusan fil od piletine… učiniće, da zavolite ove loptice i pravite ih često…
Sastojci za testo:
- 400 ml. supe od kocke ili domaće
- 400 gr. brašna
- 2 kašike margarina.
Sastojci za fil:
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 batak sa karabatkom
- 1 kašičica senfa
- 150 gr. krem sira
- so
- biber.
Sastojci za pohovanje:
- 2 jaja
- prezle
- ulje.
- Najbolje je skuvati domaću supu od bataka, u koju ćete kratko kuvati glavicu luka, pa je izvaditi.
- Batak izvaditi kad je supa gotova.
- Kada se ohladi sitno iseckati meso, luk, dodati sir i sen, začin, biber, so i peršun.
- Brašno umutite sa supom u koju ste stavili margarin, pa kuvajte 3 minuta, testo ostaviti da se ohladi.
- Kidajte testo, rastanjite, u sredinu stavite fil, pa oblikujte loptice.
- Svaku lopticu ubacite u umućena jaja, pa uvaljajte u prezle i pecite u dubokom ulju, na srednjoj temperaturi.
- Ako ne želite da kuvate domaću supu, u pola litre vode rastopite kocku za supu, pa oko 20 min. kuvajte batak koju ste odkostili i crni luk.