Recept za punjene paprike iz rerne je specijalitet ovog regiona. Punjene paprike iz rerne se služe malo ohlađene. Možete ih ukrasiti peršunovim lišćem.
Punjene paprike iz rerne, sastojci:
- 600 gr svinjskog mesa
- 600 gr junećeg mesa
- 2 komada crnog luka
- 1 šoljica pirinča
- 1 kašičica tucane paprike (ljute)
- so
- peršun (svež)
- 1 kašičica bibera (mlevenog)
- ulje
Punjene paprike iz rerne, priprema:
- Uzeti 7 – 8 komada svežih paprika (babure) i očistiti. Ukoliko se recept sprema zimi, možete koristiti crvene suve paprike.
- Pirinač očistiti i oprati i staviti da se malo skuva.
- Crni luk iseckati i staviti da se prži dok blago ne porumeni.
- Meso pomešati i dodati ostale sastojke: proprženi crni luk, delimično skuvani pirinač, mleveni biber, ljutu tucanu papriku, svežeg iseckanog peršuna, soli po ukusu. Sve dobro izmešati.
- Paprike napuniti smesom i poređati ih u sud za pečenje.
- Preliti uljem i peći na 180 C, oko 40 minuta. U toku pečenja zalivati paprike sokom, koji su pustile.
- Služiti ohlađene, i možete ih ukrasiti svežim peršunovim lišćem.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!