Punjene pomorandže – Dejan Ilić

0
203

Punjene pomorandže.

Punjene pomorandže, sastojci:

Punjene pomorandže, priprema:

  • Vrh pomorandže odseći i kašičicom lagano izvaditi pulpu, ali paziti da se kora ne ošteti i ne probuši.
  • Izvađenu pulpu izgnječiti a dobijeni sok sačuvati. Ostatak pomorandže nije potreban.
  • Sok sipati u manju šerpu i zagrejati.
  • I posudi izmešati: mleko, žumanca, šećer, brašno i vanilin šećer umutiti glatku masu i u laganom mlazu sipati u vreo sok uz stalno mešanje.
  • Kada se krem zgusne dodati prezle ili keks i umešati.
  • Belanca umutiti – dodavati šećer kašiku po kašiku, dok se ne dobije čvrst šam. Ostaviti 3 kašike šama.
  • Šam dodati u krem i lagano umešati.
  • Ovim nadevom puniti izdubljene pomorandže i peći u rerni 20 min na 180°c.
  • Na kraju, na pečen dezert dodati kašiku šama kao dekoraciju.
  • Dezert se može služiti topao ili hladan.

Dejan Ilić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde