Punjene rolnice – Ljiljana Stanković
Punjene rolnice – za ljubitelje dobre hrane, pravi izbor.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Punjene rolnice – Ljiljana Stanković
- 500 gr. mlevenog mesa
- 200 gr. prezle
- 200 gr. brašna
- 2 parčeta hleba
- 1 glavica crnog luka
- 3 jajeta
- 1 kašika mešavine začina
- 150 ml. mleka
- so
- mleveni crni biber
- ulje
- Fil:
- 100 gr. kačkavalja
- 2 skuvana jajeta
- 50 g. pršute
- 2 kašike kisele pavlake
- Hleb potopimo u mleko i kad omekša istisnemo višak mleka i pomešamo sa mesom.
- Dodamo jedno jaje, crni luk sitni iseckan, mešavinu začina, peršun ,so ,biber. Sve dobro mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.
- Šunku iseckamo na što sitnije kockice a kačkavalj i jaja izrendamo. Dodamo pavlaku i promešamo sastojke.
- Uzimamao od smese od mlevenog mesa i formiramo loptice.
- Parče papira za pečenje poprskamo uljem. Na papir stavimo jednu lopticu od mlevenog mesa , raširimo je rukama, na sredinu stavimo fil i pomoću papira uvijemo u rolnice.. Na isti način pripremimo sve rolnice..
- U poseban sud umutimo dva jaja. Rolnice uvaljamo u brašno, umućena jaja i prezlu. Pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene rolnice stavljamo na tanjiru obloženom salvetom da upije višak ulja.