Punjene rolnice – Ljiljana Stanković

14

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Punjene rolnice – Ljiljana Stanković

Punjene rolnice – za ljubitelje dobre hrane, pravi izbor.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Punjene rolnice – Ljiljana Stanković

  • 500 gr. mlevenog mesa
  • 200 gr. prezle
  • 200 gr. brašna
  • 2 parčeta hleba
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jajeta
  • 1 kašika mešavine začina
  • 150 ml. mleka
  • so
  • mleveni crni biber
  • ulje
  • Fil:
  • 100 gr. kačkavalja
  • 2 skuvana jajeta
  • 50 g. pršute
  • 2 kašike kisele pavlake
  1. Hleb potopimo u mleko i kad omekša istisnemo višak mleka i pomešamo sa mesom.
  2. Dodamo jedno jaje, crni luk sitni iseckan, mešavinu začina, peršun ,so ,biber. Sve dobro mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.
  3. Šunku iseckamo na što sitnije kockice a kačkavalj i jaja izrendamo. Dodamo pavlaku i promešamo sastojke.
  4. Uzimamao od smese od mlevenog mesa i formiramo loptice.
  5. Parče papira za pečenje poprskamo uljem. Na papir stavimo jednu lopticu od mlevenog mesa , raširimo je rukama, na sredinu stavimo fil i pomoću papira uvijemo u rolnice.. Na isti način pripremimo sve rolnice..
  6. U poseban sud umutimo dva jaja. Rolnice uvaljamo u brašno, umućena jaja i prezlu. Pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene rolnice stavljamo na tanjiru obloženom salvetom da upije višak ulja.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.