Punjene tikvice – Jelica Podraščanin

Punjene tikvice.

Punjene tikvice, sastojci:

  • 4 komada većih tikvica za punjenje,
  • 500 gr svinjskog mlevenog mesa (a može mešano pola svinjetina a pola junetina),
  • 1 čaša od 2 dl pirinča,
  • 2 glavice luka,
  • 1 narendana šargarepa,
  • celerov ili peršunov list,
  • so,
  • aleva paprika, pola kašike,
  • biber mala kašičica,
  • voda,
  • 2 dl pasiranog paradajza.

Za gust sos potrebno je 3 kašike brašna, pola kašike aleve paprike i voda.

Punjene tikvice, priprema:

  • Očistiti tikvice i iseći svaku na 3 dela i svaki deo izdubiti tako da ostane dno.
  • Napraviti fil tako što u dublju posudu stavite mleveno meso, očišćen i na kocke isečen crni luk, iseckan celerov list, so, biber, alevu papriku i pirinač i sve dobro izmešati.
  • Sa dobijenim filom napuniti tikvice i poređati i dublju šerpu i naliti sa vodom da tilvice budu prekrivene.
  • Staviti da se kuvaju.
  • Kada su tilkvice kuvane dodati pasirani paradajz i ako je potrebno malo vode i posoliti i ostaviti da provri.
  • U činijicu staviti 3 kašike brašna i pola kašike aleve paprike i staviti malo vode pa sve umutiti da ne bude grudvica i sipati u šerpu i pustiti da vri par minuta kako bi čorba postala gušća skoro kao sos.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjene tikvice – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.