Početna Isprobani recepti

Punjene tikvice – Jelica Podraščanin

3
0
Punjene tikvice - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Punjene tikvice - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Punjene tikvice.

Punjene tikvice, sastojci:

  • 4 komada većih tikvica za punjenje,
  • 500 gr svinjskog mlevenog mesa (a može mešano pola svinjetina a pola junetina),
  • 1 čaša od 2 dl pirinča,
  • 2 glavice luka,
  • 1 narendana šargarepa,
  • celerov ili peršunov list,
  • so,
  • aleva paprika, pola kašike,
  • biber mala kašičica,
  • voda,
  • 2 dl pasiranog paradajza.

Za gust sos potrebno je 3 kašike brašna, pola kašike aleve paprike i voda.

Punjene tikvice, priprema:

  • Očistiti tikvice i iseći svaku na 3 dela i svaki deo izdubiti tako da ostane dno.
  • Napraviti fil tako što u dublju posudu stavite mleveno meso, očišćen i na kocke isečen crni luk, iseckan celerov list, so, biber, alevu papriku i pirinač i sve dobro izmešati.
  • Sa dobijenim filom napuniti tikvice i poređati i dublju šerpu i naliti sa vodom da tilvice budu prekrivene.
  • Staviti da se kuvaju.
  • Kada su tilkvice kuvane dodati pasirani paradajz i ako je potrebno malo vode i posoliti i ostaviti da provri.
  • U činijicu staviti 3 kašike brašna i pola kašike aleve paprike i staviti malo vode pa sve umutiti da ne bude grudvica i sipati u šerpu i pustiti da vri par minuta kako bi čorba postala gušća skoro kao sos.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!