Punjeni praziluk, lagano i ukusno jelo.
Punjeni praziluk, sastojci:
- 2 struka debljeg praziluka
- 50 g obarenog pirinča
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 250 g mlevenenog mesa
- po ukusu so i biber
- začinska paprika po ukusu
- 200 ml neutralne pavlake za preliv
Punjeni praziluk, priprema:
- Praziluk oprati preseći na pola i raseći praziluk do sredine.
- U veću šerpu sipati vode, kašičicu soli, kad voda provri, praziluk kratko blanširati.
- Blanširani praziluk preliti sa hladnom vodom.
- U tiganju na ulju propržiti crni luk, dodati meso i začine, pa dinstati. Kad meso promeni boju, dodati pirinač. Promešati i skloniti sa ringle.
- Na listove praziluka staviti kašičicu fila i uvijati u trougliće, kao grčku baklavu.
- Složeni praziluk ređati u tepsiju.
- Preliti sa prelivom neutralne pavlake i vode, pokriti alu folijom i peći na 200 stepeni.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!