Punjeni praziluk – Dijana Popović

Recept za punjeni praziluk

159

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Punjeni praziluk, lagano i ukusno jelo.

Punjeni praziluk, sastojci:

  • 2 struka debljeg praziluka
  • 50 g obarenog pirinča
  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g mlevenenog mesa
  • po ukusu so i biber
  • začinska paprika po ukusu
  • 200 ml neutralne pavlake za preliv
Punjeni praziluk - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Punjeni praziluk – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Punjeni praziluk, priprema:

  • Praziluk oprati preseći na pola i raseći praziluk do sredine.
  • U veću šerpu sipati vode, kašičicu soli, kad voda provri, praziluk kratko blanširati.
  • Blanširani praziluk preliti sa hladnom vodom.
  • U tiganju na ulju propržiti crni luk, dodati meso i začine, pa dinstati. Kad meso promeni boju, dodati pirinač. Promešati i skloniti sa ringle.
  • Na listove praziluka staviti kašičicu fila i uvijati u trougliće, kao grčku baklavu.
  • Složeni praziluk ređati u tepsiju.
  • Preliti sa prelivom neutralne pavlake i vode, pokriti alu folijom i peći na 200 stepeni.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More