Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Punjeni uštipci – Suzana Mitić

0

Punjeni uštipci – ukus sunkarice i otopljenog sira daju ustipcima neodoljiv ukus,hrskav i fin.

Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Punjeni uštipci – Suzana Mitić

Punjeni uštipci - ukus sunkarice i otopljenog sira daju ustipcima neodoljiv ukus, hrskav i fin.
Obrok Doručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 35 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 1 komad jaje
  • 5 kasika ulja
  • 20 gr kvasca
  • 1 kasicica šećera
  • 1 kasicica soli
  • 1 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 300 gr brašna
  • 100 gr sunkarice
  • 150 gr sira
  • ulje za przenje

Uputstvo za pripremu

  1. Kvasac razmitite sa malo topljog mleka,secerom i nekoliko kasika brasna.
  2. Ostaviti 5 minuta da krene kvasac.
  3. Dodati so,jaje,brasno,sunkaricu isecenu na kockice,izmrvljen sir,ulje,vodu i sve zamesiti brasnom.
  4. Mesiti varjacom.
  5. Varjacom mesati testo uz dodavanje brasna.
  6. Testo treba da bude gusce nego za palacinke.
  7. Ne mora rukom da se mesi-sto mi se bas svidja.
  8. Osdtaviti 20 minuta da krene testo.
  9. Staviti da se zagreje ulje.
  10. U zagrejanom ulju ubaciti kasikom vadjenje ustipke.
  11. Kasiku umocite u vrelo ulje da se ne bi lepile.
  12. Treba da bude puna kasika testa.
  13. Prziti i sa jedne i sa druge strane.
  14. Za moju serpicu je bilo dovoljno 4 ustipka da se prze istovremeno,jer da ih je vise ne bi mogla da ih okrenem.
  15. Izvadite przene ustipke na ubrusu da bi upio visak masnoce.
  16. Uzivatu u ukusu uz mleko,pavlaku,jogurt ili ajvar.
  17. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.