Punjeni uštipci – Suzana Mitić

Punjeni uštipci – ukus šunkarice i otopljenog sira daju uštipcima neodoljiv ukus, hrskav i fin.

Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Punjeni uštipci – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Punjeni uštipci – Suzana Mitić

19

Punjeni uštipci – ukus šunkarice i otopljenog sira daju uštipcima neodoljiv ukus, hrskav i fin.

Punjeni uštipci, sastojci:

  • 1 komad jaje
  • 5 kasika ulja
  • 20 gr kvasca
  • 1 kasicica šećera
  • 1 kasicica soli
  • 1 dl mleka
  • 1 dl vode
  • 300 gr brašna
  • 100 gr sunkarice
  • 150 gr sira
  • ulje (za przenje)

Punjeni uštipci, priprema:

 

  1. Kvasac razmitite sa malo topljog mleka,secerom i nekoliko kasika brasna.
  2. Ostaviti 5 minuta da krene kvasac.
  3. Dodati so,jaje,brasno,sunkaricu isecenu na kockice,izmrvljen sir,ulje,vodu i sve zamesiti brasnom.
  4. Mesiti varjacom.
  5. Varjacom mesati testo uz dodavanje brasna.
  6. Testo treba da bude gusce nego za palacinke.
  7. Ne mora rukom da se mesi-sto mi se bas svidja.
  8. Osdtaviti 20 minuta da krene testo.
  9. Staviti da se zagreje ulje.
  10. U zagrejanom ulju ubaciti kasikom vadjenje ustipke.
  11. Kasiku umocite u vrelo ulje da se ne bi lepile.
  12. Treba da bude puna kasika testa.
  13. Prziti i sa jedne i sa druge strane.
  14. Za moju serpicu je bilo dovoljno 4 ustipka da se prze istovremeno,jer da ih je vise ne bi mogla da ih okrenem.
  15. Izvadite przene ustipke na ubrusu da bi upio visak masnoce.
  16. Uzivatu u ukusu uz mleko,pavlaku,jogurt ili ajvar.
  17. Prijatno.

Suzana Mitić

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Punjeni uštipci – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.