Puslice – Kristina Gašpar

Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir – neprocenjivo! Priprema je vrlo jednostavna…

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Puslice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Puslice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Puslice – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Volite li puslice? Ja ih ne obožavam, ali ove su bile baš ukusne. A još kada se slažu uz tanjir – neprocenjivo! Priprema je vrlo jednostavna…

  • 3 komada belanceta (jaja srednje veličine)
  • 9 kašika šećera
  • 1 kašičica limunovog soka

Sastojci za ganaš krem

  • 100 gr crne čokolade
  • 1,5 dl slatke pavlake
  1. Umutite belanca u čvrst sneg.
  2. Dodajte šećer i mutite dok se on ne otopi, a smesa ne postane sjajna i glatka.
  3. Rernu zagrejte na 150 stepeni.
  4. Poslastičarsku kesu napunite smesom i na plehu obloženom papirom za pečenje, oblikujte puslice. Stavite pleh u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni (ili na 120 ako vam je rerna slabija). Sušite ih 45-60 minuta uz povremeno otvaranje rerne kako bi izašla para.
  5. Dok se puslice suše, pripremite ganaš – na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje pavlake.
  6. Kada se svi sastojci sjedine, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
  7. Ohlađenim kremom, spajajte po dve puslice.
Ganaš krem, prethodno možete kratko umutiti mikserom.

Puslice, takođe, možete spajati i nekim drugim kremom.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.