Hrono heljdopita – Dana Drobnjak

Hrono heljdopita – super za doručak za one koji su na Hrono režimu ishrane.

Hrono heljdopita - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Hrono heljdopita – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Hrono heljdopita – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Hrono heljdopita – super za doručak za one koji su na Hrono režimu ishrane.

Za palačinke:

  • 10 kašika heljdinog brasna
  • 5 kašika raženog brašna
  • 5 kašika ječmenog brašna
  • 5 kašika ovsenog brasna
  • 1 kašika mlevenog lana
  • 1 kašika mlevenog suncokreta
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja od koštica groždja (ili istopljena mast)
  • 8 dl gazirane vode (7 – 8 dcl)

Za premazivanje palačinaka:

  • 200 gr feta sira
  1. U posudu staviti heljdino, raženo, ječmeno, ovseno brašno, mleveni lan i suncokret, so, izmešati dodati gaziranu vodu dobro umutiti masu pa dodati ulje ili mast. Da stane 30 minuta, za to vreme masa će malo da se zgusne pa po potrebi dodati još gazirane vode.
  2. Na tiganju prečnika 24 cm premazanom sa masti peći palačinke sa jedne i druge strane.
    Sir isitniti. U tepsiju prečnika 24 cm staviti 1 palačinku premazati sa sirom, opet palačinka , sir i tako redom. Zadnju palačinku premazati sirom iseći na kocke ili zrakasto i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
  3. Prohladiti pa poslužiti.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hrono heljdopita – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.