Puslice – nikad lakše i ukusnije!
Puslica, sastojci:
- 2 belanca
- 5 kašika kristal šećera
- sok od pola limuna
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica gustina
Okvirno vreme pripreme 90 minuta.
Puslice, priprema:
- Umutiti belanca uz dodavanje kristal šećera.
- Nastaviti mućenje 4-5 minuta.
- Dodati sok od pola limuna.
- Sjediniti sve mikserom.
- Sjediniti gustin i prah šećer odvojeno, pa ih dodati u smesu i sve lagano sjediniti.
- Gotovu smesu staviti u dreser džak.
- Masom prilepiti pek papir za pleh u sva 4 ćoška.
- Ravnomerno istiskivati masu u pleh i praviti puslice.
- Peći 50 minuta na 125 stepeni C.
- Zatim ostaviti još 15-20 minuta u odškrinutoj rerni.
- Prijatno!
Video recept:
https://youtu.be/OFv5mTkaDYQ
Marija Milošević
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!