Puž pogača – Verica Poznanović

Puž pogača.

Puž pogača, sastojci:

  • 200 ml mleka,
  • 20 g kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 jaje,
  • 50 g kisele pavlake,
  • pola kašičice soli i
  • 450 g brašna (ja sam koristila pšenično belo “ Vodenica kod deda Mije“)

Za fil:

  • 250 g pekmeza od šljiva, ( danas sam probala Topoloveni Plum „Magium). Divan je, pakovan u teglicu od 230 g

Puž pogača, priprema:

  • U toplo mleko stavite izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna.
  • Ostavite 10 minuta da kvasac nadođe.
  • Nakon tog vremena dodajte jaje, kiselu pavlaku, so i brašnom zamesite testo.
  • Ostavite 30 minuta da testo nadođe.
  • Nadošlo testo izručite na brašnom posutu radnu površinu a onda ga  oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo pekmezom od šljiva i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazan pekač i ostavite 30 minuta da naraste.
  • Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.
  • Pečeno pospite šećerom u prahu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Puž pogača – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.