Pužići sa blitvom ili spanaćem – Slađana Šćekić

Pužići sa blitvom ili spanaćem – da uživamo u svakom zalogaju bilo za doručak ili večeru tu su nezaobilazni pužići…

Pužići sa blitvom ili spanaćem – Slađana Šćekić

  • 1 kg brašna
  • 250 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 20 g kvasca
  • 2 jaja
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • Fil:
  • 500 g blitve
  • 1 jaje
  • 300 g sira
  • so
  1. Zamesiti testo od datog materijala i odmah odvojiti na 12 malih loptica.
  2. Svaku lopticu razviti na veličinu malog tanjirića premazivati sa topljenim margarinom.
  3. Ređati tri kolačića pa zatim razviti veću koru pa podeliti na četiri dela i stavimo fil.
  4. Koru zatim urolamo i uvijemo u krug. Tako uradimo sa svim korama. Testo ostaviti da odmara 15 min. Peći na 200 C oko 30 min.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pužići sa blitvom ili spanaćem – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.