Pužići sa džemom – Ivana Pešić

Pužići sa džemom – Ivana Pešić

Pužići sa džemom – pužiće možete filovati slatkim, ili slanim nadevom.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pužići sa džemom – Ivana Pešić

 

  • 10 tankih kora za pitu
  • 1 kocka svezeg kvasca
  • 2,5 dl mleka
  • malo soli
  • 6 kasika brasna
  • 100 g margarina
  • dzem
  1. U posudi sjediniti mlako mleko,kvasac,brasno,prstohvat soli i rendani margarin. Dobro umutiti da ne ostanu grudvice pa ostaviti da miruje 15 minuta.
  2. Uzeti jednu koru pa pomocu kuvarske cetkice premazati je smesom od kvasca. Zatim duz jedne stranice naneti dzem,urolati pa smotati u krug da se dobije izgled puza. Na isti nacin od preostalog materijala oblikovati jos puzica.
  3. Tepsiju obloziti papirom za pecenje, poredjati puzice,premazati ih preostalom smesom od kvasca.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Ivana Pešić

 

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pužići sa džemom – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.