Recept čuvenog italijanskog pizza majstora oduševio sve!

1

Svi mi neumorno tragamo za mesto na kojim ćemo pojesti savršenu pizzu, a da ne moramo da odemo do Italije. Da biste bili sigurni da pred sobom imate najkvalitetnije parče pice, najbolje je da je mesite sami. Recept čuvenog italijanskog pizza majstora oduševio sve!

Uz recept koji otkriva čuveni italijanski pizza majstor Mikelea Lea, nijedan vaš pokušaj neće biti neuspeli!

Pogledajte recept za Cherry Tomato Pizza Margherita, ovde >>>

BKTV news - Recept čuvenog italijanskog pizza majstora oduševio sve! - Pixabay
BKTV news – Recept čuvenog italijanskog pizza majstora oduševio sve! – Pixabay

„Ključ je u odabiru dobrih materijala. Kada imate tako malo sastojaka – voda, brašno, so i kvasac – jasno je da moraju biti kvalitetni i da morate biti strpljivi dok testo naraste. Što je brašno bogatije glutenom, to mu je potrebno više vremena da naraste. Testo bi trebalo da raste barem osam do deset sati, jer tako pica postaje svarljivija, naročito za one ljude koji pate od netolerancije na kvasac“, kaže Leo.

Sastojci:

Za testo:

  • 4 šolje vode
  • 1 ½ kašičica suvog kvasca (+malo šećera)
  • 1,5 kg brašna
  • 2 kašičice soli
  • Ekstradevičansko maslinovo ulje

Za nadev:

  • 2/3 konzerve paradajz pelata
  • Ekstradevičansko maslinovo ulje
  • Mocarela
  • Svež bosiljak
  • So

Zamesite testo od svih sastojaka redosledom kojim su navedeni, imajući u vidu da se količina brašna može menjati u zavisnosti od toga kako se ponaša tokom mešenja. Kada umesite testo, morate ga ostaviti da miruje barem osam do deset sati.

Sat vremena pre pečenja, pripremite plehove i stavite ih da se greju zajedno sa rernom na 220 – 250 stepeni Celzijusa.

Zatim izmerite dimenzije pleha i upotrebite sledeću formulu: pomnožite dimenzije stranica pleha i dobijeni broj podelite sa dva, kako bi ste dobili tačnu gramažu testa po jednoj pici.

To znači da ako imate pleh 50×30 cm, idealna težina testa za njega je 750g (50 x 30 = 1500:2 = 750)

Razvaljajte testo na pultu i uklonite višak brašna. Prebacite ga na pleh koji ste prethodno premazali maslinovim uljem ili na koji ste stavili papir za pečenje.

Dodajte naseckan paradajz i so i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pecite na najnižoj polici oko 15 minuta.

Na oko pola pečenja okrenite pleh, jer rerne sa ventilatorima obično ne peku ravnomerno.

Kad je baza gotova, dodajte mocarelu i stavite je na rešetku najbliže vrhu rerne na nekoliko minuta. Iskidajte bosiljak i razbacajte ga po sočnoj mocareli i uživajte u obroku.

Prijatno!

Izvor: www.bktvnews.com, najnovije vesti iz zemlje i sveta, kliknite OVDE da vidite ceo tekst >>>

Pročitajte još:

Portal recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

1 Komentar

  1. Ana Vuletić kaže

    Pravi čovek isto kao i ja 🙂
    Mozda sto je i moj recept pokupljen iz Italije, blizu smo 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.