Recept dana je Posna rozen karamel torta, autora Kristine Gašpar, sa ukupnih 39 pregleda.
Pročitajte: Svi recepti koji su bili RECEPT DANA >>>
Posna rozen karamel torta (kocke) – Kristina Gašpar
Sastojci
Glazura:
Uputstvo za pripremu
- Karamelizujte šećer na nižoj temperaturi.
- Kada dobije lepu braon boju, dodajte vodu, vanilin šećer i margarin iseckan na kockice.
- Kuvajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Umešajte orahe, a kada se smesa malo prohladi, dodajte mleveni keks.
- Mlaku smesu podlite na 4-5 delova i nafilujte kolač/tortu.
- Rozen tortu pritisnite nečim teškim kako bi se korice i fil zalepili jedno za drugo.
- Držite u frižideru preko noći.
- Prelijte glazurom od crne ili bele čokolade i pospite mlevenim keksom.
- Kada se glazura stegne, secite na kocke ili šnite.
Beleške
*Napomena:Da li će vam Rozen torta uspeti (bilo koja) prilično zavisi od toga kakve su kore – nke su suvlje neke mekše. Kore koje koristim su obično malo suvlje, pa sam sastojke prilagodila takvim korama. Ukoliko želite da upotrebite sve kore, količine sastojaka povećajte srazmerno.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!