Recept za čajne kolače – Recepti i Kuvar online
Recept za čajne kolače – Recepti i Kuvar online

Recept za čajne kolače. Ovo je staromodan recept za kolače iz kuvara naših baka. Čajni kolači su savršen izbor uz popodnevni čaj, ili čašu hladne limunade.

Recept za čajne kolače – Recepti i Kuvar online
Recept za čajne kolače – Recepti i Kuvar online

Recept za čajne kolače – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar cajni kolaci

Recept za čajne kolače. Ovo je staromodan recept za kolače iz kuvara naših baka. Čajni kolači su savršen izbor uz popodnevni čaj, ili čašu hladne limunade.

 • 250 gr putera
 • 400 gr šećer
 • 3 komada jaja (velika)
 • 1 kašičica ekstrakt vanile
 • 450 gr brašno
 • 1 kašičica soda bikarbona
 • 0,5 kašičice so
 1. Ostavite buter na sobnoj temperaturi, da se potpuno opusti. Umutite buter mikserom, na srednjoj brzini, dok ne postane potpuno kremast. Nastavite sa srednjom brzinom, polako dodajući šećer. Kad se masa izjednači, dodajte jaja, jedno po jedno – brzina miksera i dalje na sredini. Kad se masa izjednači, dodajte ekstrakt vanile. Ostavite mikser da se ohladi par minuta.
 2. Uključite mikser na najmanju brzinu i postepeno dodajte brašno. Pustite da se masa dobro izjednači, pre narednog dodavanja brašna. Dodajte sodu bikarbonu i so. Po potrebi, dodajte vrlo malo vode, da masa ne bude previše tvrda.
 3. Kada je masa gotova, napravite dve rolne, prečnika 5 cm, umotajte u plastičnu foliju, i ostavite da odstoji u frižideru 1 sat.
 4. Čajne kolače iseći oštrim nožem na debljinu od 5-6 mm.
 5. Pleh za pečenje pokriti papirom za pečenje i ređati isečene čajne kolače, ostavljajući razmak između njih.
 6. Peći u rerni, na 220 C, 10 – 15 minuta, dok kolači ne dobiju zlatnu boju. Ukoliko imate mase za više od jednog pleha, postupak ponoviti. Svaku seriju kolača, ostaviti u plehu 5 minuta da odstoji, pa širokom kašikom prebaciti na tanjir za posluživanje. Služiti ohlađene čajne kolače, posute šećerom u prahu ili kakaom.
  recepti i kuvar cajni kolaci

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!