Recept za ćevape za roštilj

Jedan od najtraženijih recepata ovog regiona je recept za ćevape za roštilj.

Koliko majstora – otprilike toliko i recepata. Evo jednog, prilično jednostavnog recepta, ali, koji zahteva približno 24 sata pripreme. Većina mesara zna za njega, jer su o tome učili u mesarskim školama, ali ga ljubomorno čuvaju.

Recept za ćevape, sastojci:

  • 500 g juneće plećke
  • 400 g junećeg vrata
  • 100 g juneće masnoće sa trbuha
  • 20 g soli

Količina mesa je dovoljna za otprilike 25 – 30 ćevapa.

Recept za ćevape, priprema:

  • Meso mora biti hladno. Iseče se u kocke, posoli se sa 20 g soli i ostavi da odstoji 6 sati.
  • Nakon 6 sati, samelje se i ostavi se da stoji još 12 sati.
  • Nakon 12 sati čekanja, ponovo se samelje, zatim dobro izmeša rukama. Ostavi se da odstoji još 3 sata.
  • Nakon 3 sata čekanja, formira se oblik ćevapa, debljine kažiprsta i dužine oko 6 cm. Možete koristiti isećeni vrh neke plastične flaše, kao alat sa formiranje ćevapa.

Napomena: mleveno meso može stajati maksimalno 72 sata u frižideru.

U principu, u ćevape se ne dodaje luk, ali, mnogi dodaju razne dodatke i začine: jako sitno sečen luk, biber, luk u prahu, beli luk u prahu, pa čak i prezle (oko 10 – 20% mase).

Po nama, najbolji ćevap je – ćevap od čistog mesa, bez dodataka, a sve ostalo se može dodati naknadno. Cela poenta je u dobrom i svežem mesu i različitim delovima junećeg mesa.

English version – www.tradicionalnirecepti.net

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Istraži recepte