Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Recept za dinstano povrće – Ručak na brzinu

0

Recept za dinstano povrće za sve gurmane

Recept za dinstano povrće je tradicionalni recept italijanske kuhinje. Ima mnogo varijacija, shodno tome koje sastojke koristite, a mogućnosti je jako mnogo.

Recept za dinstano povrće - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Recept za dinstano povrće – Recepti i kuvar online

Recept za dinstano povrće se lako i brzo priprema i služi toplo, uz dodatak parmezana, po želji i ukusu, a uz preliv od kvalitetnog maslinovog ulja.

Recept za dinstano povrće, sastojci:

  • crveni luk, 1 glavica
  • šargarepa, 2 komada
  • celer mediteranski, 1 grana
  • tikvice, 2 manje
  • plavi patlidžan, 1 manji
  • paprika, crvena slatka, 1 komad
  • paprika, žuta slatka, 1 komad
  • beli luk, 2 čena
  • maslinovo ulje, extra virgin
  • šećer, 1 supena kašika
  • vinsko sirće, 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • parmezan
  • tost hleb

Recept za dinstano povrće, priprema:

  • Oprati i očistiti svo povrće. Crveni luk iseći na sitne kolutove. Beli luk iseckati na sitno. Uzeti jednu granu mediteranskog celera, odseći lišće i sačuvati za kasnije, a granu iseći na tanke štapiće. Šargarepu, tikvice, plavi patlidžan, crvenu i žutu papriku, iseći na tanke štapiće.
  • Zagrejati veći tiganj i podmazati ga sa kvalitetnim maslinovim extra virgin uljem. Dodati svo povrće da se dinsta na srednjoj temepraturi. Kada bude na pola gotovo, dodati šećer i vinsko sirće. Dinstati još malo, dok povrće ne bude dinstano. Začiniti solju i biberom, po ukusu.
  • Prethodno prepečeni tost hleb, isitniti rukom i dodati po 1 – 2 parčeta u svaki tanjir, za posluženje. Preko prepečenog tost hleba, sipati u svaki tanjir dinstano povrće.

Kao što smo već napomenuli, čim pripremite recept za dinstano povrće, puslužite ga dok je još toplo. Dodatajte preko toplog povrća parmezan, sitno narendan ili na listiće i prelijte kvalitetnim maslinovim extra virgin uljem, po želji. Preko svega, dodati sitno iseckano lišće mediteranskog celera.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.