Recept za komisbrot.
Komisbrot, sastojci:
- 8 belanaca
- 200 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 80 g putera
- 120 g oštrog brašna
- 1 limun – sok i kora
- 50 g oraha
- 100 g suvog grožđa
- 100 g suvih šljiva
- 50 g kandirane papaje
- 50 g suvih smokvi
- 50 g pečenih lešnika
- 50 g blanširanih badema
Komisbrot, priprema:
- Limun oprati izrendati koricu i iscediti sok.
- Orahe iseckati.
- Kandiranu papaju iseckati.
- Suve šljive iseckati.
- Orahe, suve šljive, kandiranu papaju, suvo grožđe sjediniti pa posuti sa oštrim brašno i promešati.
- U miks posudi umutiti belanca u čvrsto šne polako dodavajući šećer u prahu i vanilin šećer.
- Dodati sok i koricu od limuna lagano umešati omekšao puter kad je smesa čvrsta sa varjačom umešati suvo voće i orahe koje je pomešano sa brašnom.
- Smesu sipati u četvrtasti kalup koji je obložen sa pek papirom.
- Peći na 180 stepeni 40 minuta i još 5 minuta na 160 stepeni.
- Pečen komisbrot ostaviti da se prohladi u plehu pa prohlađen izvaditi na rešetku da se ohladi.
- Ohlađen servitrati isečen na kriške ili kockice.
- Poslužiti uz neko belo vino.

Savet:
U komisbrot možete staviti voće po ukusu kao i orašaste plodove, ako volite samo orahe staviti samo orahe ili lešnike ili bademe, ne morate se pridržavati recepta.
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuva30r, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!