Đuveč sa belim mesom – jedno od popularnih jela od pilećeg mesa!
Đuveč sa belim mesom – Jelena Nikolić
Đuveč sa belim mesom – jedno od popularnih jela od pilećeg mesa!
- 300 gr pilećeg belog mesa
- 6 komada krompira (srednjih)
- 3 komada šargarepe
- 200 gr graška
- 300 gr pirinča
- 2 komada paprike (veće)
- 1 komad paradajz (veći)
- 1 komad tikvica (manja)
- so
- začin
- ulje
- Piletinu iseci na sitne komade. Krompir i sargarepu ocistiti i sitno iseci. Pirinac ocistiti i oprati. Na malo ulja proprziti meso, da promeni boju, posoliti, dodati sargarepu i pirinac, zatim usuti vodu (3 solje, po potrebi posle dodavati) i dodati krompir i grasak. Kuvati da omeksa.
- Paprike i tikvicu ocistiti i iseci na sitne komade. Dodati 5 minuta pred kraj kuvanja i zaciniti po ukusu. Tecnost treba skoro skroz da uvri.
- Paradajz ocistiti, sitno iseci i dodati u skuvano povrce.
- Sipati u vatrostalnu posudu.
- Peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
- Posluziti toplo. Prijatno!
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!