Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Đuveč sa belim mesom – Jelena Nikolić

0

Đuveč sa belim mesom – jedno od popularnih jela od pilećeg mesa!

Đuveč sa belim mesom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Đuveč sa belim mesom – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Đuveč sa belim mesom - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Đuveč sa belim mesom – Jelena Nikolić

Đuveč sa belim mesom - jedno od popularnih jela od pilećeg mesa!
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 5 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 300 gr pilećeg belog mesa
  • 6 komada krompira srednjih
  • 3 komada šargarepe
  • 200 gr graška
  • 300 gr pirinča
  • 2 komada paprike veće
  • 1 komad paradajz veći
  • 1 komad tikvica manja
  • so
  • začin
  • ulje

Uputstvo za pripremu

  1. Piletinu iseci na sitne komade. Krompir i sargarepu ocistiti i sitno iseci. Pirinac ocistiti i oprati. Na malo ulja proprziti meso, da promeni boju, posoliti, dodati sargarepu i pirinac, zatim usuti vodu (3 solje, po potrebi posle dodavati) i dodati krompir i grasak. Kuvati da omeksa.
  2. Paprike i tikvicu ocistiti i iseci na sitne komade. Dodati 5 minuta pred kraj kuvanja i zaciniti po ukusu. Tecnost treba skoro skroz da uvri.
  3. Paradajz ocistiti, sitno iseci i dodati u skuvano povrce.
  4. Sipati u vatrostalnu posudu.
  5. Peci oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
  6. Posluziti toplo. Prijatno!

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.