Juneća čorba - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Juneća čorba - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Juneća čorba – uvek prija tanjir tople čorbe ili supe 🙂

Juneća čorba - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Juneća čorba – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Juneća čorba – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

juneca corba Javorka Filipovic recepti i kuvar online

Juneća čorba – uvek prija tanjir tople čorbe ili supe 🙂

  • 300 gr junetine
  • 1 komad crnog luka
  • ulje
  • 1 komad šargarepa (veća)
  • 1 komad peršun koren
  • 1 komad paškanat
  • 2 komada krompira (manja)
  • 1,5 l vode
  • so
  • biber
  • začin
  • 2 kašike brašna
  1. Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati sitno iseckano meso i sve zajedno propržiti da meso promeni boju.
  2. Naliti vodom, dodati sitno iseckano povrće, malo soli i neko zrno bibera.
  3. Kuvati na tihoj vatri 1-1,5 sat ili dok meso ne omekša. Krompir oljuštiti i sitno iseckati, staviti u čorbu i kuvati dok ne omekša.
  4. Kad krompir omekša čorba je gotova i samo je treba dodatno malo zgusnuti brašnom.
  5. Izmešati brašno s malo vode i dodati čorbi, začiniti biljnim začinom po ukusu i ostaviti još 10-tak minuta da se sve kuva.
  6. Čorbu možete začiniti i umućenim žumancetom s kiselom pavlakom, a služiti uz limun koji čorbi da poseban ukus.
Vaši ukućani će biti zadovoljni i tažiće još. Ako je meso mlađe, tj. teletina, vreme kuvanja skratiti na 1 čas.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Čorbe, kliknite na link: ČORBA RECEPT.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!