Mafini sa borovnicama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Mafini sa borovnicama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.

Mafini sa borovnicama - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Uzina bi trebalo da bude bar 3h posle rucka ili 2h pre vecere. To moze da bude jedna saka voca, ali ponekad sebi mozete da pristite i neki kolac, sladoled ili tortu. Naravno za takvu uzinu morate se drzati samo dozvoljenih namirnica.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepatanaših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link:KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Mafini sa borovnicama – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

mafini sa borovnicama Jadranka Blažić recepti i kuvar online

Mafini sa borovnicama – kada u hrono ishrani dostignete zeljenu tezinu, mozete sebi da priustite popodnevnu uzinu koja bi trebalo da se sastoji od bobicastog voca.

  • 100 gr brašna (nekog dozvoljenog svetlijeg)
  • 50 ml agava sirupa
  • 0,5 kasicice praška za pecivo
  • 60 gr maslac (moze i slan)
  • 60 ml slatke pavlake
  • 1 komad jaje
  • 100 gr borovnica
  1. Dobro umutiti sve sastojke osim borovnica. Kada ste umutili smesu, dodajte borovnice i pazljivo ih pomesajte spatulom da ostanu cele. Usuti u podmazane modle.
  2. Zagrejati pećnicu na 180°C/20′ (3 mafina). Ja sam pekla 20 minuta, ali vi povedite racuna kada ce to tacno biti kod vas.
  3. Slast u testu se toliko i ne oseti, ali kiselost od borovnica daje divan ukus i miris. I sama sam se iznenadila koliko je kolac u isto vreme i socan i mek. Prezadovoljna sam kompletnim ukusom.
Za hrono uzinu vam je dovoljan ovakav jedan mafin.