Recept za teleće pečenje, na makedonski način – Makedonska pečenica.
Makedonska pečenica – Recepti & Kuvar
- 1 kg teleće meso
- 4 čena beli luk
- 1 čaša belo vino
- 1 veza peršun
- 1 kašičica senf
- 1 komad ljuta paprika
- biber
- ulje
- so
- Meso operite i špikujte sa belim lukom. Vrhom oštrog noža napravite nekoliko zareza na mesu, i u te zareze ubacite komade belog luka.
- U posudi za mešanje, pomešajte ulje, belo vino, senf, iseckani peršun, sitno iseckanu ljutu papriku, i dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
- Meso stavite u sud za pečenje i dobro ga prelijte i utrljajte sosom, koji ste već pripremili. Sud za pečenje prekrijte tokom pečenja.
- Rernu zagrejte na 180 C, i pecite 60 – 90 minuta, u zavisnosti od vrste telećeg mesa. Kada je meso gotovo, isecite ga na kriške i potopite ga u sos, u kome se peklo, da se ne suši. Servirajte toplo, ili hladno, uz dodatak krompira i sveže sezonske salate.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!