Makedonska pečenica – Recepti i Kuvar online

Recept za teleće pečenje, na makedonski način – Makedonska pečenica.

Makedonska pečenica - Recepti i Kuvar online
Makedonska pečenica – Recepti i kuvar online

Makedonska pečenica – Recepti & Kuvar

  • 1 kg teleće meso
  • 4 čena beli luk
  • 1 čaša belo vino
  • 1 veza peršun
  • 1 kašičica senf
  • 1 komad ljuta paprika
  • biber
  • ulje
  • so
  1. Meso operite i špikujte sa belim lukom. Vrhom oštrog noža napravite nekoliko zareza na mesu, i u te zareze ubacite komade belog luka.
  2. U posudi za mešanje, pomešajte ulje, belo vino, senf, iseckani peršun, sitno iseckanu ljutu papriku, i dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
  3. Meso stavite u sud za pečenje i dobro ga prelijte i utrljajte sosom, koji ste već pripremili. Sud za pečenje prekrijte tokom pečenja.
  4. Rernu zagrejte na 180 C, i pecite 60 – 90 minuta, u zavisnosti od vrste telećeg mesa. Kada je meso gotovo, isecite ga na kriške i potopite ga u sos, u kome se peklo, da se ne suši. Servirajte toplo, ili hladno, uz dodatak krompira i sveže sezonske salate.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Makedonska pečenica – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.