Pancerote – Ivana Pešić
Pancerote – Niko im ne moze odoleti!
Pancerote – Ivana Pešić
- Za testo:
- 250 ml mlake vode
- 1 dl mlakog mleka
- 1/2 dl ulja
- 20 g svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 1 kašičica sećera
- 500 g brašna
- Za fil:
- 1 pavlaka
- 100 ml kečapa
- 250 g salame
- 250 g kačkavalja
- 1 kašičica origana
- Od svih sastojaka umesiti fino testo. Ostaviti da nadodje,da se udupli volumen.
- Zatim testo podeliti na 8 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom velicine tanjira a debljine 5 mm.Na svaku polovinu naneti salamu, kackavalj, kecap, pavlaku i origano. Preklopiti testo i pritisnuti viljuskom kako bi zatvorili pancerote da prilikom przenja ne iscuri fil.Ostaviti ih da odstoje 15 minuta prekrivene kuhinjskom krpom.
- Prziti na zagrejanom ulju najpre sa jedne pa zatim sa druge strane.
Ivana Pešić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!