Šnicle u balkanskom sosu - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Šnicle u balkanskom sosu - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Šnicle u balkanskom sosu – junetina na malo drugačiji način. Meso je mekano i sočno, a ukus treba probati.

Šnicle u balkanskom sosu - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Šnicle u balkanskom sosu – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Šnicle u balkanskom sosu – Javorka Filipović

IMG 7264

Šnicle u balkanskom sosu – junetina na malo drugačiji način. Meso je mekano i sočno, a ukus treba probati.

  • 6 komada junećih šnicli od buta
  • 6 listova Gaude
  • 1 komad crni luk
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 2 dl vode
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašika kečapa
  1. Šnicle isecite na manje komade i svaki izlupajte. Poredjajte meso u podmazan pleh i svaku šniclu prekrijte sirom.
    Iseckajte luk na kockice, dodajte mu suvi začin, kečap, vodu, biber i sve promešajte.
  2. Masu ravnomerno prelijte preko šnicli i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni, pa odmah smanjite temperaturu na 180 stepeni. Pecite 30 minuta, pa ako je voda isparila, dodajte još pola šoljice vode tako što ćete kašikom posebno sipati na svaku šniclu. Pleh malo protresite da se sos, voda i istopljeni sir sjedine.
  3. Ostavite još 15 minuta da se jelo peče, pazeći da se šnicle ne isuše. Gotove šnicle prebaciti na tanjir, a preostali sos u plehu promešajte i njime prelijte šnicle.
  4. Služiti uz pire krompir i salatu po želji.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!