Restoran Gasthaus Stofflwirt, Bodensdorf - Recepti & Kuvar - Posetili smo | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 5
Restoran Gasthaus Stofflwirt - Recepti i Kuvar online - Posetili smo

Vrsta kuhinje: Austrijska

Kontakt detalji:

Gasthaus Stofflwirt
Deutschberg 6, Bodensdorf 9551, Austria
tel.: +43 4243 6920
mail: [email protected]
web: www.stofflwirt.at

Bodensdorf je malo mesto u Austriji, udaljeno 15-tak kilometara od mnogo poznatijeg Filaha (Villach, Beljak). Poznato je kao turistička destinacija, jer se nalazi na jezeru Oziaker (Ossiacher See), na nadmorskoj visini od oko 510 m. Pruža mogućnosti za turističko uživanje, kako u zimskom, tako i letnjem periodu. Preko zime, popularna destinacija za skijanje je Gerlicen (Gerlitzen) sa nadmorskom visinom od 1911 m, i mnogobrojnim stazama za skijanje. Preko leta, moguć je aktivan odmor, uz planisku šetnju, vožnju biciklom, obilazak okolnih farmi…

Bilo je interesantno posetiti neki od autentičnih austrijskih restorana, i probati lokalnu kuhinju. Naravno, morali smo za savet da pitamo nekog od lokalnih stanovnika, i izbor je pao na restoran Gasthaus Stofflwirt, i nismo se pokajali. Restoran se nalazi na nadmorskoj visini od preko 700 m, a to je, tog dana, bio savršen izbor. Krenuli smo iz maglom okovanog Bodensdorfa, sa vidljivošću ne većom od 50 m, a kod restorana nas je dočekalo sunce.

 

Restoran Gasthaus Stofflwirt - Recepti i Kuvar online - Posetili smo
Restoran Gasthaus Stofflwirt – Recepti i Kuvar online – Posetili smo

U nekim trenucima, sedeti u restoranu, samo nekoliko desetina metara iznad magle, izgledalo je potpuno nestvarno. Odavalo je utisak da se nalazimo u avionu, a ne na zemlji.

 

Restoran Gasthaus Stofflwirt - Recepti i Kuvar online - Posetili smo
Restoran Gasthaus Stofflwirt – Recepti i Kuvar online – Posetili smo

No, par reči o izboru hrane. Na meniju su lokalna, austrijska jela. Za start smo se odlučili za bistru juneću supu sa knedlama, punjenim džigericom (jetrom), a za glavno jelo izbor je bio bečka šnicla (Wiener Schnitzel).

Juneća supa sa knedlama punjenim džigericom - Restoran Gasthaus Stofflwirt
Juneća supa sa knedlama punjenim džigericom – Restoran Gasthaus Stofflwirt

Supa je, naravno opravdala očekivanja, a glavno jelo – bečka šnicla i nadmašila.

Bečka šnicla - Restoran Gasthaus Stofflwirt
Bečka šnicla – Restoran Gasthaus Stofflwirt

Hrskavost spolja i sočnost unutrašnjeg dela, sa autentičnim ukusom, bilo je uživanje probati. Jelo je posluženo uz prilog ukusnog pomfrita i ukrašeno listovima crvene salate i kriškama limuna. Uz čašu lokalnog piva, bio je pravi izbor za ručak.

Bodensdorf, januar 2014

Pogledajte detaljnije o restoranu Gasthaus Stofflwirt na TripAdvisor

This photo of Gasthaus Stofflwirt is courtesy of TripAdvisor

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pročitate tekstove o mestima koja smo posetili, kliknite na link: POSETILI SMO. Ukoliko želite da pročitate tekstove iz rubrike U slobodno vreme, kliknite na link: U SLOBODNO VREME.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!