Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

0

Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

 

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ribanac sa pilećim mesom i njokama - Ivana Pešić
Štampanje

Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 400 g kiselog kupusa ribanca
  • 500 g pileceg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • prstohvat secera
  • 1 cen belog luka
  • ruzmarin
  • ulje
  • njoke:
  • 1 l vode
  • 2 kasike ulja
  • 24 kasike ostrog brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • so
  • 2 jajeta

Uputstvo za pripremu

  1. Na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk posut secerom.Kad
  2. omeksa,dodati kupus ribanac,ruzmarin,biber pa dinstati 15-ak
  3. minuta.Zatim dodati pilece meso iseckano na kocke pa dinstati dok
  4. povrce i meso ne omeksa.
  5. Njoke: Vodu,ulje i so staviti da provri pa skloniti s vatre.Sipati
  6. brasno pomesano sa pecivom,sacekati 2-3 minuta,promesati i vratiti na
  7. laganu vatru oko minut-dva da se napravi jednolicna masa.Sipati u
  8. drugu posudu da se ohladi,pa dodati jaja i dobro umesiti.Praviti njoke
  9. i kuvati ih 10-15 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.