Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić
- 400 g kiselog kupusa ribanca
- 500 g pileceg belog mesa
- 1 glavica crnog luka
- prstohvat secera
- 1 cen belog luka
- ruzmarin
- ulje
- njoke:
- 1 l vode
- 2 kasike ulja
- 24 kasike ostrog brasna
- 1 prasak za pecivo
- so
- 2 jajeta
- Na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk posut secerom.Kad
- omeksa,dodati kupus ribanac,ruzmarin,biber pa dinstati 15-ak
- minuta.Zatim dodati pilece meso iseckano na kocke pa dinstati dok
- povrce i meso ne omeksa.
- Njoke: Vodu,ulje i so staviti da provri pa skloniti s vatre.Sipati
- brasno pomesano sa pecivom,sacekati 2-3 minuta,promesati i vratiti na
- laganu vatru oko minut-dva da se napravi jednolicna masa.Sipati u
- drugu posudu da se ohladi,pa dodati jaja i dobro umesiti.Praviti njoke
- i kuvati ih 10-15 minuta.