Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

 

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

  • 400 g kiselog kupusa ribanca
  • 500 g pileceg belog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • prstohvat secera
  • 1 cen belog luka
  • ruzmarin
  • ulje
  • njoke:
  • 1 l vode
  • 2 kasike ulja
  • 24 kasike ostrog brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • so
  • 2 jajeta
  1. Na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk posut secerom.Kad
  2. omeksa,dodati kupus ribanac,ruzmarin,biber pa dinstati 15-ak
  3. minuta.Zatim dodati pilece meso iseckano na kocke pa dinstati dok
  4. povrce i meso ne omeksa.
  5. Njoke: Vodu,ulje i so staviti da provri pa skloniti s vatre.Sipati
  6. brasno pomesano sa pecivom,sacekati 2-3 minuta,promesati i vratiti na
  7. laganu vatru oko minut-dva da se napravi jednolicna masa.Sipati u
  8. drugu posudu da se ohladi,pa dodati jaja i dobro umesiti.Praviti njoke
  9. i kuvati ih 10-15 minuta.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Ribanac sa pilećim mesom i njokama – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.