Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Riblja čorba – Zuzana Grnja

0

Riblja čorba – Zuzana Grnja

Riblja čorba – omiljeni recept za sve koji vole ribu!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Riblja čorba - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Riblja čorba – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour 20 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1,5 kg mešane rečne ribe
  • 3-4 glavice crnog luka
  • veza zeleni
  • 3 čena belog luka
  • 1-2 kašike začinske paprike
  • 5 dl kuvanog paradajza
  • 1 kesica dodatka za riblju čorbu
  • 2 dl belog vina
  • so
  • biber u zrnu
  • lovorovog lista po ukusu
  • ulja po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Ribu ocistiti i za corbu iseci glavu, zadnji deo sa repom i deo mesa oko stomaka.
  2. Potom izdinstati sitno seckani crni i beli luk sa zeleni isecenom na kolutove.
  3. Posoliti po ukusu, dodati lovorov list, biber u zrnu i nastaviti sa dinstanjem jos oko pola sata.
  4. Naliti 2-3 l hladne vode, dodati zacinsku papriku razmucenu sa malo vode, uliti vino i na kraju ubaciti isecenu ribu.
  5. Kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta. Dodati kuvani paradajz i zacin za riblju corbu pripremljen prema uputstvu sa kesice.
  6. Pojacati vatru, a kad provri, ostaviti da kljuca oko 15 minuta.
  7. Po ukusu dodati ljutu papriku ili vinsko sirce.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.