Riblja čorba – Zuzana Grnja

Riblja čorba – Zuzana Grnja

Riblja čorba – omiljeni recept za sve koji vole ribu!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Riblja čorba – Zuzana Grnja

  • 1,5 kg mešane rečne ribe
  • 3-4 glavice crnog luka
  • veza zeleni
  • 3 čena belog luka
  • 1-2 kašike začinske paprike
  • 5 dl kuvanog paradajza
  • 1 kesica dodatka za riblju čorbu
  • 2 dl belog vina
  • so
  • biber u zrnu
  • lovorovog lista po ukusu
  • ulja po potrebi
  1. Ribu ocistiti i za corbu iseci glavu, zadnji deo sa repom i deo mesa oko stomaka.
  2. Potom izdinstati sitno seckani crni i beli luk sa zeleni isecenom na kolutove.
  3. Posoliti po ukusu, dodati lovorov list, biber u zrnu i nastaviti sa dinstanjem jos oko pola sata.
  4. Naliti 2-3 l hladne vode, dodati zacinsku papriku razmucenu sa malo vode, uliti vino i na kraju ubaciti isecenu ribu.
  5. Kuvati na tihoj vatri oko 45 minuta. Dodati kuvani paradajz i zacin za riblju corbu pripremljen prema uputstvu sa kesice.
  6. Pojacati vatru, a kad provri, ostaviti da kljuca oko 15 minuta.
  7. Po ukusu dodati ljutu papriku ili vinsko sirce.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.