Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Riblji paprikaš – Adilja Hodža

0

Riblji  paprikaš – Adilja Hodža

Riblji  paprikaš – Ukusan riblji paprikaš.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Riblji  paprikaš - Adilja Hodža | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Štampanje

Riblji paprikaš – Adilja Hodža

Ukusan riblji paprikaš.
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 1 hour 5 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 500 grama ribe pangasijus
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 manja ljuta papričica šilja
  • 2 dcl. soka od paradajza
  • 1 dcl. belog vina
  • kašičica crvene mlevene paprike
  • kašičica tucane parike
  • lovorov list
  • so
  • biber
  • začini
  • 4 kašike ulja
  • 200 grama širokih rezanaca

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk iseckajte na najsitnije (može i u blenderu).
  2. Ispržite luk na malo ulja da dobro omekša.
  3. Ljutu papriku isecite na sitne kockice i dodajte luku.
  4. Nalijte vode te nastavite dinstanje.
  5. Dodajte sok od paradajza, posolite, pobiberite, začinite, dodajte mlevenu papriku, tucanu papriku, lovorov list i belo vino.
  6. Dinstajte dvadesetak minuta na laganoj vatri.
  7. Na kraju dodajte ribu isečenu na komade i kuvajte oko 30-40 minuta lagano.
  8. Dok kuvate povremeno lagano promešajte, a pred kraj kad je riba skuvana samo protresite šerpicu, da se riba ne bi raspala.
  9. Paprikaš poslužite sa rezancima koje ste predhodno skuvali.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.