Riblji paprikaš – Adilja Hodža
Riblji paprikaš – Ukusan riblji paprikaš.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Riblji paprikaš – Adilja Hodža
Ukusan riblji paprikaš.
- 500 grama ribe pangasijus
- 2 glavice crnog luka
- 1 manja ljuta papričica (šilja)
- 2 dcl. soka od paradajza
- 1 dcl. belog vina
- kašičica crvene mlevene paprike
- kašičica tucane parike
- lovorov list
- so
- biber
- začini
- 4 kašike ulja
- 200 grama širokih rezanaca
- Crni luk iseckajte na najsitnije (može i u blenderu).
- Ispržite luk na malo ulja da dobro omekša.
- Ljutu papriku isecite na sitne kockice i dodajte luku.
- Nalijte vode te nastavite dinstanje.
- Dodajte sok od paradajza, posolite, pobiberite, začinite, dodajte mlevenu papriku, tucanu papriku, lovorov list i belo vino.
- Dinstajte dvadesetak minuta na laganoj vatri.
- Na kraju dodajte ribu isečenu na komade i kuvajte oko 30-40 minuta lagano.
- Dok kuvate povremeno lagano promešajte, a pred kraj kad je riba skuvana samo protresite šerpicu, da se riba ne bi raspala.
- Paprikaš poslužite sa rezancima koje ste predhodno skuvali.