Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Rigatoni na drugi način – Zuzana Grnja

0

Rigatoni na drugi način – Zuzana Grnja

Rigatoni na drugi način – ukusno i interesantno jelo. Gđa Zuzana Grnja je poslala pravu foto sesiju – 10 fotografija – koraka, kako spremiti ovo jelo! Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rigatoni na drugi način - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rigatoni na drugi način – Zuzana Grnja

Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 pakovanje rigatone testenine
  • 350 gr mlevenog mesa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 praziluk
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • 2 kašike mariniranih ljuspica
  • 200 gr mocarele
  • 50 gr parmezana
  • 1 kašičica začinske paprike
  • soli bibera i svežeg bosiljka, po potrebi i ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Testeninu skuvati u slanoj i malo pouljenoj vodi da omeksa, ali ne da se skroz skuva. Potom je isprati hladnom vodom i ocediti.
  2. Na maslinovom ulju kratko proprziti praziluk iseckan na kolutove, pa dodati mleveno meso i zacine. Dinstati oko 10 minuta.
  3. Zatim dodati marinirane sojine ljuspice i kuvani paradajz. Ostaviti da se krcka na laganoj temperaturi dok se ne zgusne ( 10-15 min. ).
  4. Vatrostalnu posudu premazati uljem, testeninu poredjati uspravno i gusto jednu do druge.
  5. Preko testenine sipati sos od mesa i sto vise ugurati u rupe testenine, a zatim posuti rendanom mocarelom i parmezanom.
  6. Zapeci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok se sir ne otopi i dobije boju.
  7. Testeninu ostaviti da se malo prohladi, a potom je servirati sa svezim bosiljkom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.