Rižoto od grilovanih vrganja – Snežana Kitanović

0

Rižoto od grilovanih vrganja – Snežana Kitanović

Rižoto od grilovanih vrganja – ukusno jelo od vrganja, koji su brani i sušeni na Staroj planini… pravo šumsko zlato.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rižoto od grilovanih vrganja - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rižoto od grilovanih vrganja – Snežana Kitanović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 kafena šoljica pirinča
  • glavica crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • sušeni vrganji
  • 2 kocke za supu
  • domaći biljni začin
  • biber
  • lorberov list
  • celer

Uputstvo za pripremu

  1. Sušene vrganje potopiti u vruću vodu ili malo prokuvati da omekšaju a zatim ih kratko grilovati u tiganju.
  2. Za to vreme izdinstati luk i praziluk sa domaćom vegetom, dodati pirinač, malo bibera, list lorbera i celera i vrganje /mogu celi a mogu se i iseckati/.
  3. Naliti sa 2dl. bujona ( napravljen od vode i jedne kocke za supu) i uz stalno mešanje kuvajte dok tečnost ne ispari.
  4. Zatim, dodati još bujona i povremeno isprobavati tvrdoću zrna. Rižoto kuvati dok pirinač ne omekša i postane "al dente". Što se duže meša rižoto će biti prozračniji.
  5. Rižoto od vrganja promešati i poklopljenog ostaviti 15 minuta. 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.