Rođendanska Goranova torta – Slađana Šćekić

Rođendanska Goranova torta – Slađana Šćekić

Rođendanska Goranova torta – torta je napravljena mom sinu za rodjendan pa zato i nosi njegovo ime….a torta je za svačiji ukus sa tri različita fila i tri različite kore….

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Rođendanska Goranova torta – Slađana Šćekić

  • I-kora
  • 4 belanca
  • 100 gr šećera
  • 100 gr kokosa
  • 1/2 kašičice prašak za pecivo
  • 2 kašike brašna
  • II-kora
  • 4 belanca
  • 100 gr šećera
  • 100 gr rendane čokolade
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice prašak za pecivo
  • III-kora
  • 4 belanca
  • 100 gr šećera
  • 100 gr mlevenih lešnika
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 kašičice peciva
  • FIL:
  • 12 žumanaca
  • 250 gr šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • 250 gr margarina ili putera
  1. I-kora: Umutiti dobro belanca sa šećerom pa dodati kokos,brašno i pola kašičice peciva. Ispeći koru na 180 C oko 20min.
  2. II-kora: Umutiti dobro belanca sa šećerom pa dodati rendanu čokoladu brašno i pecivo, ispeći koru.
  3. III-kora: Umutiti dobro belanca sa šećerom pa dodati mleveni lešnik i brašno sa pecivom. Ispeći koru.
  4. FIL: Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati puding i razrediti sa malo mleka a ostatak mleka staviti da provri, zatim u tankom mlazu sipati umućena žumanca sa pudingom. Kada se masa zgusne-ohladiti pa dodati umućen margarin. Fil podeliti na tri jednaka dela.
  5. U prvi deo dodati iseckane krem bananice (6krem bananica); U drugi deo dodati 100 gr istopljene čokolade; U treći deo dodati 100 gr mlevenih lešnika.
  6. Filovati: I kora – I fil; II kora – II fil; III kora – III fil; Odozgo šlag.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rođendanska Goranova torta – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.