Rolat od mesa – Dijana Popović

Rolat od mesa.

Rolat od mesa, sastojci:

Za filovanje rolata:

6 jaja – jaja je najbolje obariti dan ranije. Obarena jaja, oljuštiti, staviti u dublju posudu i
preliti sa 200 ml soka od cvekle. Dodati 2 kašike aćeto balzamika. Nekoliko zrnca bibera, prstohvat soli, malo peršuna i ostaviti u frižider. Jaja će u toku noći primiti divnu ljubičastu boju od cvekle.

Za rolat:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • kašika suvog biljnog začina
  • 2 kašike ulja
  • 50 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo

Za filovanje:

  • 6 obarenih jaja

Rolat od mesa, priprema:

  • Mleveno meso sjediniti sa začinima.
  • Dodati ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo i sve fino promešati.
  • Uviti u foliju i ostaviti u frižider na 60 minuta da se meso ohladi.
  • Uzeti pek papir i premazati ga sa uljem.
  • Staviti ohlađeno meso, pa ga rastanjiti u oblik pravougaonika.
  • Uz samu ivicu rastanjenog mesa složiti jaja.
  • Uz pomoć pek papira uviti u rolat.
  • Rolat fino obmotati pek papirom.
  • Staviti u tepsiju.
  • Peći u rerni na 200 C oko 60 minuta. Skloniti pek papir, pojačati temperturu rerne na 250 stepeni i peći još 10minuta.
  • Ohlađen rolat iseći na parčad.
  • Prijatno!

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.