Rolat od mesa.
Rolat od mesa, sastojci:
Za filovanje rolata:
6 jaja – jaja je najbolje obariti dan ranije. Obarena jaja, oljuštiti, staviti u dublju posudu i
preliti sa 200 ml soka od cvekle. Dodati 2 kašike aćeto balzamika. Nekoliko zrnca bibera, prstohvat soli, malo peršuna i ostaviti u frižider. Jaja će u toku noći primiti divnu ljubičastu boju od cvekle.
Za rolat:
- 1 kg mlevenog mesa
- pola kašičice soli
- pola kašičice bibera
- kašika suvog biljnog začina
- 2 kašike ulja
- 50 ml kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
Za filovanje:
- 6 obarenih jaja
Rolat od mesa, priprema:
- Mleveno meso sjediniti sa začinima.
- Dodati ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo i sve fino promešati.
- Uviti u foliju i ostaviti u frižider na 60 minuta da se meso ohladi.
- Uzeti pek papir i premazati ga sa uljem.
- Staviti ohlađeno meso, pa ga rastanjiti u oblik pravougaonika.
- Uz samu ivicu rastanjenog mesa složiti jaja.
- Uz pomoć pek papira uviti u rolat.
- Rolat fino obmotati pek papirom.
- Staviti u tepsiju.
- Peći u rerni na 200 C oko 60 minuta. Skloniti pek papir, pojačati temperturu rerne na 250 stepeni i peći još 10minuta.
- Ohlađen rolat iseći na parčad.
- Prijatno!
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!