Rolat od mesa - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Rolat od mesa - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Rolat od mesa.

Rolat od mesa, sastojci:

Za filovanje rolata:

6 jaja – jaja je najbolje obariti dan ranije. Obarena jaja, oljuštiti, staviti u dublju posudu i
preliti sa 200 ml soka od cvekle. Dodati 2 kašike aćeto balzamika. Nekoliko zrnca bibera, prstohvat soli, malo peršuna i ostaviti u frižider. Jaja će u toku noći primiti divnu ljubičastu boju od cvekle.

Za rolat:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice bibera
  • kašika suvog biljnog začina
  • 2 kašike ulja
  • 50 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo

Za filovanje:

  • 6 obarenih jaja

Rolat od mesa, priprema:

  • Mleveno meso sjediniti sa začinima.
  • Dodati ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo i sve fino promešati.
  • Uviti u foliju i ostaviti u frižider na 60 minuta da se meso ohladi.
  • Uzeti pek papir i premazati ga sa uljem.
  • Staviti ohlađeno meso, pa ga rastanjiti u oblik pravougaonika.
  • Uz samu ivicu rastanjenog mesa složiti jaja.
  • Uz pomoć pek papira uviti u rolat.
  • Rolat fino obmotati pek papirom.
  • Staviti u tepsiju.
  • Peći u rerni na 200 C oko 60 minuta. Skloniti pek papir, pojačati temperturu rerne na 250 stepeni i peći još 10minuta.
  • Ohlađen rolat iseći na parčad.
  • Prijatno!

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!