Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

0

Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

Rolat od mlevenog mesa – odlična kombinacija mesnog rolata i dimljenog kačkavalja.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rolat od mlevenog mesa i dimljenog kačkavalja - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 45 minutes
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 100 gr dimljenog kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika začinske paprike
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašika mešavine začina
  • kašičice polasode bikarbone
  • 1 jaje
  • malo ulja
  • sveži list peršuna
  • so i biber po ukusu i potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. Persun sitno iseckati i staviti u veci sud. Dodati mleveno meso, sodu bikarbonu, zacinsku, tucanu papriku i mesavinu zacina. Posoliti, pobiberiti, dodati jaje, sitno iseckani crni i beli luk pa umesiti u kompaktnu smesu.
  2. Aluminijsku foliju premazati uljem, staviti pripremljenu smesu i rukom formirati pravougaonik debljine 5-7mm. Potom poredjati snite dimljenog sira i uviti u rolat.
  3. Vatrostalnu posudu premazati uljem, staviti rolat i peci na 180 stepeni oko 45 min.
  4. Pecen rolat malo prohladiti i iseci na parcad. Sluziti toplo, uz krompir pire i bareni karfiol.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.