Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

Rolat od mlevenog mesa – odlična kombinacija mesnog rolata i dimljenog kačkavalja.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

  • 500 gr mešanog mlevenog mesa
  • 100 gr dimljenog kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika začinske paprike
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašika mešavine začina
  • kašičice polasode bikarbone
  • 1 jaje
  • malo ulja
  • sveži list peršuna
  • so i biber po ukusu i potrebi
  1. Persun sitno iseckati i staviti u veci sud. Dodati mleveno meso, sodu bikarbonu, zacinsku, tucanu papriku i mesavinu zacina. Posoliti, pobiberiti, dodati jaje, sitno iseckani crni i beli luk pa umesiti u kompaktnu smesu.
  2. Aluminijsku foliju premazati uljem, staviti pripremljenu smesu i rukom formirati pravougaonik debljine 5-7mm. Potom poredjati snite dimljenog sira i uviti u rolat.
  3. Vatrostalnu posudu premazati uljem, staviti rolat i peci na 180 stepeni oko 45 min.
  4. Pecen rolat malo prohladiti i iseci na parcad. Sluziti toplo, uz krompir pire i bareni karfiol.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rolat od mlevenog mesa sa dimljenim kačkavaljem – Zuzana Grnja

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.