Rolat od purećih zabataka – Edita Haller

0

Rolat od purećih zabataka – Edita Haller

Rolat od purećih zabataka.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rolat od purećih zabataka - Edita Haller - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rolat od purećih zabataka – Edita Haller

Broj osoba 1

Sastojci

  • Jedan cureci zabatak cca 1kg
  • začini (suvi biljni začin papar, maslinovo ulje)
  • 4-5 tvrdo kuhanih jaja

Uputstvo za pripremu

  1. Meso pazljivo raskostiti, skinuti kozicu i sve opnice.
  2. Meso dobro istici i marinirati u suhoj marinadu, sto znaci osoliti ga suvim biljnim začinom, popapriti i zaliti maslinovim uljem). Tako ostaviti meso par sati.
  3. Na pergament papir polziti meso sloziti na njega tvrdo kuhana jaja i pomocu igle i konca zasiti i zamotati. Zamotano meso sa strane sa strane zavijte. Mora licit na salon bombonu. Peci u zagrijanoj pecnici na 220 C, uz povremeno doljevavnje pomalo vode i okretanje.
  4. Peceno meso ostaviti u pecnici dok se prohladi.
  5. Rezati na komade i sluziti kao predjelo.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.