Rolat od purećih zabataka – Edita Haller
Rolat od purećih zabataka.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Rolat od purećih zabataka – Edita Haller
- Jedan cureci zabatak cca 1kg
- začini (suvi biljni začin (papar, maslinovo ulje))
- 4-5 tvrdo kuhanih jaja
- Meso pazljivo raskostiti, skinuti kozicu i sve opnice.
- Meso dobro istici i marinirati u suhoj marinadu, sto znaci osoliti ga suvim biljnim začinom, popapriti i zaliti maslinovim uljem). Tako ostaviti meso par sati.
- Na pergament papir polziti meso sloziti na njega tvrdo kuhana jaja i pomocu igle i konca zasiti i zamotati. Zamotano meso sa strane sa strane zavijte. Mora licit na salon bombonu. Peci u zagrijanoj pecnici na 220 C, uz povremeno doljevavnje pomalo vode i okretanje.
- Peceno meso ostaviti u pecnici dok se prohladi.
- Rezati na komade i sluziti kao predjelo.