Rolat od purećih zabataka – Edita Haller

13

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Rolat od purećih zabataka – Edita Haller

Rolat od purećih zabataka.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Rolat od purećih zabataka – Edita Haller

  • Jedan cureci zabatak cca 1kg
  • začini (suvi biljni začin (papar, maslinovo ulje))
  • 4-5 tvrdo kuhanih jaja
  1. Meso pazljivo raskostiti, skinuti kozicu i sve opnice.
  2. Meso dobro istici i marinirati u suhoj marinadu, sto znaci osoliti ga suvim biljnim začinom, popapriti i zaliti maslinovim uljem). Tako ostaviti meso par sati.
  3. Na pergament papir polziti meso sloziti na njega tvrdo kuhana jaja i pomocu igle i konca zasiti i zamotati. Zamotano meso sa strane sa strane zavijte. Mora licit na salon bombonu. Peci u zagrijanoj pecnici na 220 C, uz povremeno doljevavnje pomalo vode i okretanje.
  4. Peceno meso ostaviti u pecnici dok se prohladi.
  5. Rezati na komade i sluziti kao predjelo.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.