Rolat od ratluka – Ivana Pešić
Rolat od ratluka – moj omiljeni posni rolat!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Rolat od ratluka – Ivana Pešić
- g kora: 250ratluka
- 250 g secera u prahu
- g fil: 100secera
- 50 ml vode
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g cokolade za kuvanje
- Ratluk iseckati i zamesiti sa secerom u prahu. Dobijeno ‘testo’ razvuci oklagijom u pravougaoni oblik debljine 3 mm. Za fil uspinovati secer i vodu. Skloniti sa vatre dodati keks i cokoladu. Dobro promesati da se cokolada istopi i svi sastojci sjedine. Ovim filom premazati razvucenu koru po celoj povrsini. Uviti u rolat i ostaviti par sati da odstoji pa
- iseci na parcad.