Rolat sa jagodama – Ljiljana Stanković

Rolat sa jagodama – Ljiljana Stanković

Rolat sa jagodama – umesto jagoda može da se koristi drugo voće zavisi od sezone, pravila sam s višnjama koji je, takođe, jako ukusan kolač.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Rolat sa jagodama – Ljiljana Stanković

Rolat sa jagodama – umesto jagoda može da se koristi drugo voće zavisi od sezone, pravila sam s višnjama koji je, takođe, jako ukusan kolač.

  • 250 g. margarina
  • 400 g. šećera
  • 100 g. čokolade
  • 2 čaše jagoda
  • 350 g. mleven keks
  • 100 g. mlevenih oraha
  • 3 lista oblande
  1. Listove oblande umotati u vlažnu krpu.
  2. Jagode očistiti od peteljke, i dobro oprati.
  3. Preliti ih šećerom i ostaviti nekoliko sati da puste sok.
  4. (Najbolje je ostaviti ih preko noći).
  5. Potom u šerpi pomešati omekšali margarin, čokoladu i jagode sa sokom. Neprestano mešati dok smesa ne provri a margarin i čokolada se otopi.
  6. Skloniti s vatre , dodati mleven keks i ostaviti da se ohladi.
  7. Sve lepo sjediniti mešanjem a jagode malo izgnječiti.
  8. Fil podeliti na tri dela. Svaki fil premazati preko jednog lista oblande i uviti u rolat.
  9. Ostaviti da se rolati stegnu pa ih onda seći.
  10. (Mogu da se koriste i smrznute jagode)
Zimi koristim smrznuto voće ili voće iz kompota

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rolat sa jagodama – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.