Rolat sa keksom – Slađana Šćekić

0

Rolat sa keksom – Za iznenadne nenajavljene goste… brz slatkiš a veoma ukusan …

Rolat sa keksom - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Rolat sa keksom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Slađana Šćekić, blog Slađini recepti >>>

Rolat sa keksom - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rolat sa keksom – Slađana Šćekić

Rolat sa keksom - Za iznenadne nenajavljene goste... brz slatkiš a veoma ukusan ...
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 4 komada jaja
  • 4 kašike šećer
  • 4 kašike brašno
  • 1/2 kesice prašak za pecivo
  • 2 kašike ulje
  • 2 kašike mleko hladnog
  • 1 kašika kakao

Fil:

  • 300 ml mleko
  • 1 kesica puding ukus banana
  • 8 kašika šećer
  • 100 gr margarin ili puter
  • 100 gr keks
  • 100 gr bela čokolada
  • 4 kašike džem od šljiva stavite koji imate

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti jaja sa šećerom pa dodati brašno,kakao,pecivo,mleko i ulje,dobijenu smesu
  2. sipati u pleh.
  3. Peći na 200.C oko 15min.
  4. Čim se kora ispeče odnah je uvijemo u rolat,i ostavimo je po strani da se hladi dok pripremamo fil.

Priprema fila:

  1. Mleko sa šećerom staviti da provri(4-5kašika hladnog mleka ostaviti da bismo razmutili puding),pa dodati razmućeni puding...skuvati dok se fil ne zgusne.
  2. U vreo fil dodati 100g.bele čokolade i puter sve izmiksati pa dodati i izlomljeni keks.
  3. Ohladjenu koru premazati sa džemom pa odozgo staviti vruć fil...uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.....

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.