Rolnice sa suvim voćem i cimetom – Verica Poznanović

Rolnice sa suvim voćem i cimetom.

Rolnice sa suvim voćem i cimetom, sastojci:

  • 300 ml mlake vode,
  • 100 gr otopljenom margarina,
  • 600 gr brašna,
  • 50 gr šećera i
  • 1 kesica suvog kvasca.

Za filovanje:

  • 150 gr margarina,
  • 100 gr brusnica,
  • 100 gr suvog grožđa,
  • 100 gr žutog šećera i
  • 3 kašike cimeta.

Rolnice sa suvim voćem i cimetom, priprema:

  • Brašnu dodati suvi kvasac, mlaku vodu, otopljen margarin, šećer  i zamesiti testo.
  • Ostavite testo da naraste.
  • Razvucite testo na debljinu 1cm, premažite margarinom, pospite žutim šećerom, cimetom, brusnicama i suvim grožđem.
  • Uvijte u rolat, pa ga isecite na rolnice.
  • Rolnice poređajte u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni dvadesetak minuta.
  • Pečene rolnice obilato pospite žutim šećerom.
  • Uživajte u svakom zalogaju!

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rolnice sa suvim voćem i cimetom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.