Rolovana piletina – Slađana Šćekić

20

Rolovana piletina – Slađana Šćekić

Rolovana piletina – piletina pripremljena na ovaj način je veoma sočna…..

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Rolovana piletina – Slađana Šćekić

  • 2,5 kg piletine
  • 100 g šunkarice
  • 100 g kačkavalja
  • 50 g senfa
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  1. Pile očistimo od kostiju, prvo krećemo od grudi, rasečemo i dalje polako skidamo od kostiju, ali treba da pazimo da kožicu ne isečemo…
  2. Kada smo meso odvojili od kostiju krećemo sa pripremom.
  3. Na meso prvo stavimo dve kašike začina, zatim premažemo sa senfom, poređamo šunkaricu i kačkavalj. Uvijemo u rolat i povežemo ga kanapom.
  4. Pečemo sat vremena uvijeno sa folijom, a posle sat vremena sklonimo foliju i dopečemo da dobije crvenu koricu.
  5. Malo ga ohladimo pa isečemo na šnite. Kao prilog može pečeni krompir ili pire, ili po želji.