Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Rolovani svinjski but – Sandra Stojiljković Cvetković

0

Rolovani svinjski but – Sandra Stojiljković Cvetković

Rolovani svinjski but – jelo namenjeno svim ljubiteljima mesa i gurmanima, pogodno za razna slavlja, dekorativnog izgleda, koje će oduševiti sve.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rolovani svinjski but - Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rolovani svinjski but – Sandra Stojiljković Cvetković

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 700- 800 g svinjskog mesa od buta
  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • malo ulja
  • po ukusu soli i suvog biljnog začina

Uputstvo za pripremu

  1. Pripremljeno meso od buta iseći na 2-3 veće i deblje šnicle, pa svaku izlupati tučkom za meso.
  2. Posoliti, posuti suvim biljnim začinom (ili Vašim omiljenim začinima) po ukusu, pa duž svake šnicle rasporediti po 2-3 parčeta šunke, a preko nje po dva parčeta kačkavalja.
  3. Urolati, vezati kanapom, premazati sa malo ulja i umotati u foliju. Postupak ponoviti i sa preostalim delom mesa.
  4. Zemljani sud premazati sa malo masti i sipati malo mlake vode (samo da prekrije dno). Poređati meso umotano u foliju, poklopiti poklopcem i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko sat vremena.
  5. Nakon sat vremena, meso izvaditi iz rerne i ukoliko je pustilo previše vode, višak vode odliti, (tako da voda tek prekriva dno posude). Foliju skinuti, ponovo poklopiti i nastaviti pečenje na istoj temperaturi, još dvadesetak minuta. Nakon tog vremena, poklopac skloniti i vratiti da se meso zapeče još 10-15 minuta, kako bi se formirala korica, a meso dobilo lepu boju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.