Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop

0

Rovita jaja i špargle stražari – kada je reč o rovitim kuvanim jajima, mnogo je ukusnih namirnica koje u njih možete umakati – probajte tanke roštiljske kobasice ili domaće riblje štapiće (vid. 86. str.), koje moja deca obožavaju. Znam da zvuči čudno, ali odlično idu uz rovita jaja.

Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop - foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen
Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop – foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen

Izvor: Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop, 50 recepata za ukuse koji se pamte, Vulkan izdavaštvo

Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop - foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen
Štampanje

Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop

Rovita jaja i špargle stražari - kada je reč o rovitim kuvanim jajima, mnogo je ukusnih namirnica koje u njih možete umakati – probajte tanke roštiljske kobasice ili domaće riblje štapiće (vid. 86. str.), koje moja deca obožavaju. Znam da zvuči čudno, ali odlično idu uz rovita jaja.
Obrok Doručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 5 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 4 porcije

Sastojci

  • 300 gr spargli ili jedna veza
  • 4 komada jaja organiskih, većih
  • morska so po ukusu
  • mleveni biber sveže mleveni

Po želji (opciono)

  • hleb sa hrskavom korom

Uputstvo za pripremu

  1. Stavite veliki gril-tiganj na jaku vatru. Šparglama otkinite drvenaste krajeve pa ih ravnomerno rasporedite po tiganju i pržite 3–5 minuta uz povremeno okretanje, dok ne omekšaju.
  2. U međuvremenu, u srednju šerpu stavite jaja, prelijte ih hladnom vodom i stavite na jaku vatru. Pustite da provri, a onda smanjite vatru na tihu i kuvajte oko 3 minuta, da dobijete rovita jaja.
  3. Za to vreme pripremite stalke za jaja – rovita jaja ne mogu da čekaju!
  4. Rupičastom kašikom ih pažljivo izvadite iz šerpe i rasporedite ih na stalke, pa kašičicom nežno kucnite ljusku i odstranite vrh.
  5. Poslužite odmah uz grilovane špargle, za umakanje, so i biber kao dodatak i, po želji, hleb.

Beleške

Izvor: Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop, 50 recepata za ukuse koji se pamte, Vulkan izdavaštvoU saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca juna poklanjamo knjigu Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop sa 50 recepata za ukuse koji se pamte!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.