Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop

Rovita jaja i špargle stražari – kada je reč o rovitim kuvanim jajima, mnogo je ukusnih namirnica koje u njih možete umakati – probajte tanke roštiljske kobasice ili domaće riblje štapiće (vid. 86. str.), koje moja deca obožavaju. Znam da zvuči čudno, ali odlično idu uz rovita jaja.

Rovita jaja i špargle stražari - Kerijen Danlop - foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen
Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop – foto iz knjige Porodični kuvar, Vulkan izdavaštvo, print screen

Izvor: Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop, 50 recepata za ukuse koji se pamte, Vulkan izdavaštvo

Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop

Rovita jaja i špargle stražari – kada je reč o rovitim kuvanim jajima, mnogo je ukusnih namirnica koje u njih možete umakati – probajte tanke roštiljske kobasice ili domaće riblje štapiće (vid. 86. str.), koje moja deca obožavaju. Znam da zvuči čudno, ali odlično idu uz rovita jaja.

  • 300 gr spargli (ili jedna veza)
  • 4 komada jaja (organiskih, većih)
  • morska so (po ukusu)
  • mleveni biber (sveže mleveni)

Po želji (opciono)

  • hleb (sa hrskavom korom)
  1. Stavite veliki gril-tiganj na jaku vatru. Šparglama otkinite drvenaste krajeve pa ih ravnomerno rasporedite po tiganju i pržite 3–5 minuta uz povremeno okretanje, dok ne omekšaju.
  2. U međuvremenu, u srednju šerpu stavite jaja, prelijte ih hladnom vodom i stavite na jaku vatru. Pustite da provri, a onda smanjite vatru na tihu i kuvajte oko 3 minuta, da dobijete rovita jaja.
  3. Za to vreme pripremite stalke za jaja – rovita jaja ne mogu da čekaju!
  4. Rupičastom kašikom ih pažljivo izvadite iz šerpe i rasporedite ih na stalke, pa kašičicom nežno kucnite ljusku i odstranite vrh.
  5. Poslužite odmah uz grilovane špargle, za umakanje, so i biber kao dodatak i, po želji, hleb.
Izvor: Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop, 50 recepata za ukuse koji se pamte, Vulkan izdavaštvo

U saradnji sa Vulkan izdavaštvom za najbolji recept meseca juna poklanjamo knjigu Džejmi Oliver i FoodTube: Porodični kuvar autora Kerijen Danlop sa 50 recepata za ukuse koji se pamte!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Rovita jaja i špargle stražari – Kerijen Danlop

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.