Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Rozen torta sa bundevom – Zuzana Grnja

0

Rozen torta sa bundevom – Zuzana Grnja

Rozen torta sa bundevom – nova verzija Rozen torte!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Rozen torta sa bundevom - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Rozen torta sa bundevom – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 300 gr pirea od bundeve
  • 2 kašike rendane kore od pomorandže
  • 100 gr mlevenih badema
  • 125 gr margarina
  • 150 gr sitnog sira
  • 2 kesice krem šlaga od vanile

Uputstvo za pripremu

  1. Pomorandzu zamrznuti radi lakseg rendanja.
  2. Bundevu oljustiti i iseckati na kockice a potom obariti. Ocediti je od suvisne tecnosti i propasirati.
  3. U odgovarajucoj posudi pomesati sitan sir, margarin isecen na listice i sve sjediniti.
  4. U pasiranu bundevu dodati rendanu koru od pomorandze, mlevene bademe, smesu od sira, te sve umutiti da se svi sastojci lepo sjedine.
  5. Posebno ulupati slag prema uputstvu sa kesice, pa polovinu dodati u fil od bundeve i sve sjediniti da se dobije fin krem.
  6. Tortu filovati na uobicajen nacin: kora, fil, kora, fil sve dok se ne utrosi sav materijal.
  7. Preostalim slagom premazati celu tortu i dekorisati po zelji. Tortu staviti u frizider da se dobro stegne a potom posluziti.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.